Korkeatasoista ratsastuksen opetusta alkeista kilpatasolle

Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy:n hevoset ja ponit

Herr Don Juan

eli "Huge" tai "Huugo"

s. 2009, Viro, I. Hubertus hai, E. Donna Bella

Huge on Eestiläinen ratsuponi, noin 155 cm roteva ruuna.

Ko Helppo A + vaihdot, RE 90, kisattu rataesteitä 80-90cm luokkia.

Hyppää hyvin mutta vaatii napakan ratsastajan esteillä, sillä osaa esittää myös omia kuvioita. Kouluratsastuksessa kisattu helppo A-tasolla. Osaa myös vaihdot. Koulutunnit eivät aina jaksa Hugea innostaa, silloin ratsastaja saa käyttää kunnolla pohkeita! Huge on kiltti hoitaessa ja käsiteltäessä.

FairFighter

r. FairFighter eli Taisto s. 2006 Suomi
FWB

Taisto on luonteikas ja joskus hieman jääräpäinenkin, mutta äärimmäisen sympaattinen ruuna. Se rakastaa rapsutteluja ja huomiota ja kerääkin niitä usein ohikulkevilta ihmisiltä.

FF kisaa tällä hetkellä vaativaa B:tä ja on toiminut varsin mallikkaasti myös 80cm esteillä.

Mamsel DeVill

t. Mamsel DeVill eli Mamsi s. 2007 Ruotsi

Mamsi on laadukas estehevonen, mutta liikettä riittää myös koulukisoihin.

Kisattu, koulu: HeA-B; Re 110cm

Omega

t. Jóképü Omega s. 1997 Unkari
Unkarilainen urheiluhevonen

Omegalla on isot mutta pehmeät liikkeet, väistöt sekä avot että sulut ovat sen vahvaa osaamista. Mutta esteradalla Omega on elementissään ja hyppää isolla sydämellä ja auttaa ratsastajaakin tarvittaessa. 

Koulutustaso: Koulussa HeA, kisattu HeB; Rataesteissä 120cm

Pellegrina

t. Pellegrina eli Grina s. 2002

Pellegrina on laadukas hannoverilainen tamma, joka toimii hyvin sekä koulutunnilla että esteillä. Grina on ratsastettaessa herkkä ja eteenpäinpyrkivä. Liikkeet sillä on isoksi hevoseksi ihanan pehmeät. Hoidettaessa Grina nauttii harjailuista ja rauhallisista silittelyistä.

Koulutustaso He:A-Va:B, re 80 cm

Permarc

r. Permarc eli Pera s. 2008 Saksa, Hannnover
i. Perigueux EI. Don juan

Sirpa kilpailee myös Permarcilla. Ruuna on erittäin hyvä ratsastettavuudeltaan, yhteistyöhaluinen ja nopea oppimaan uusia asioita. Pera on aloittanut kisauransa mm. sijoittuen Racing 6.v cupin osakilpailuissa. Sirpan tavoitteena on nousta GP-luokkiin  Peran kanssa. Pera tykkää myös esteistä ja sillä treenataan säänöllisesti myös hyppäämistä. Pera on utelias ja seurallinen ja aina "maistamassa" kaikkea mikä eteen sattuu.

Pinewood Dex

r. Pinewood Dex eli Dexit s. 2006 Suomi
FWB

Pinewood Dex eli kotoisemmin Dexit on hoitaessa kiltti, seurallinen ja utelias ruuna. Dexitin ollessa kolmevuotias sen oikea silmä vahingoittui toisen hevosen potkaistessa sitä. Vammasta huolimatta Dexit on hyvin herkkä ja kuuliainen ratsastaa.

Kisattu, koulu: HeB-HeA, Re 80-90cm

Pino

r. Pino  
Risteytysponi

Koulutustaso: koulu HeB, rataesteet 60cm

Pin Rock’s Highland Queen

t. Pin Rock's Highland Queen eli Pilvi s. 2000 Suomi
Welsh Part bred

Pinrock’s Highland Queen, tuttavallisemmin Pilvi, on welsh partbred-tamma. Se on opiston estetykki ja hallitsee koulukiemuratkin, siitä todisteena ovat lukuisat ruusukkeet. Pilvillä on hienot liikkeet ja sen harjoitusravissa testataan ratsastajan vatsalihasten kunto. Hoitaessa Pilvi on kiltti ja seurallinen.

Koulutustaso: Koulussa HeA, Rataesteissä 90-100cm

Rainbow

r. Rainbow eli Ressu s. 2006

Rainbow "Ressu" on 9 v. ruuna. Vahva he: A ja re 90cm. Kiltti ja sympaattinen kaikien suosikki.

Kisattu, koulu: vahva HeA, Re 90cm

Báro

r. Baro eli Rocky s. 2003 Unkari
Unkarilainen urheiluhevonen

Rocky on ikuinen lapsi; leikkisä sillä hyvällä tavalla. Ratsuna se on eteenpäinpyrkivä ja erityisen taitava hyppääjä. Se on yhteistyöhaluinen ja herkkä, josta syystä se on monen ratsastajan suosikki. Rocky on menestynyt mm. tuntiratsastajien mestaruuskisoissa.

Koulutustaso, Koulussa HeA ja Rataesteet: 90cm.

Sába

t. Sába s.2003

Sáballa on kapasiteettia esteillä vaikka muille jakaa, se on kisannut niin seura- kuin aluetasolla hyvällä menestyksellä. Se hyppää esteen kuin esteen, tarvittaessa vaikka väärään suuntaan. Sába osaa myös koulukiemurat ja on kerännyt siitä todisteeksi useamman ruusukkeen. Hoitaessa Sába on kiltti ja seurallinen.

Koulutustaso He:A, re 100-120 cm

Thunder Night

r. Thunder Night eli Väinö s. 2006 Suomi
FWB
i. Königin`s Sohn KS, e. Titania SWE, ei. Imperator

Väinö on Titanian, pitkän ja hienon ratsastuskouluratsun uran tehneen tamman varsa. Se on säpäkkä luonteeltaan ja ponnua löytyy isompiinkin luokkiin.

Szándég

r. Szándég eli Santtu

s. 2008, Unkari

Unkarilainen puoliverihevonen, kevytrakenteinen ruuna. Säkä 165 cm

KO helppo A, RE 90-100 cm.

Kisattu koulua helppo A-tasolla ja esteitä 90 cm luokissa. Monipuolinen hevonen, erityisen lahjakas esteillä. Pehmeät liikkeet joissa helppo istua. Joskus jännittyy ja virittyy jolloin osaa olla nopea liikkeissään. Herkkä raipalle, lyhyempi raippa on parempi tunneilla. Kiltti hoitaessa ja käsiteltäessä.

Verona

t. Verona s. 2002 Unkarissa
Unkarilainen urheiluhevonen
i. Velcome Fontaine, e. 176 Romina

Verona on kaunis, utelias ja lupsakka tamma. Se on myös yksi tallin kilteimmistä hevosista hoitaa. Ratsastaessa Verona osaa olla välillä vähän tahmea, mutta hyvin liikkuessaan sillä on hienot liikkeet.

Kisattu koulua HeA ja rataesteet 80-90 cm

Villi-Verso

t. Villi-Verso eli Manta s. 2005
i. Fannin Muisto, e. Jarrun Tiltu

Manta on 143 cm suomenhevostamma. Kevyt ratsastaa. Liikkeet ovat helpot vähemmänkin ratsastaneelle. Erittäin herkkä ja yrtteliäs ratsastaa. Esteillä omaa hyvän energian ja on ketterä ja varovainen hypyissään. Kiltti hoitaa ja käsitellä. Kisattu koulua ja esteitä seuratasolla. Koulutustaso Helppo A ja RE 80 cm.

Windfree II

t. Windfee s. 2000
i. Albarrano, ii. Fontainbleau, ei. Aveiro

Saksassa vuonna 2000 syntynyt trakhener. 160 cm Tummaruunikko tamma on kiltti hoitaessa ja herkkä ratsastaessa. Liikkeet ovat pehmeät. Laukassa tarvitsee ratsastajaltaan hyvän istunnan. Kisannut koulupuolella helppoa A.ta. Esteillä vauhdikas ja rohkea.

Koulutaso He:A, re 90cm

.

t. Didai de I' aube

s. 2009 Belgia

r. San Diego

Herceg

r. Herceg eli Prinssi

Galia

t. Galia

s. 2011, Liettua

Liettuan ratsuhevonen, noin 157 cm, kaunis musta tamma.

KO helppo A ja RE 110cm

Esteratsastuksessa lahjakas ja energinen, kisattu Liettuassa nuorten hevosten luokissa 110 cm asti ja Suomessa Ratsastusopistolla 90 cm tasolla . Kouluratsastusta kisattu helppo A-tasolla. Kauniit liikkeet, joissa helppo istua. Koulutunneilla enemmän eteenratsastettava, joten napakalla ratsastajalla toimii hyvin. Tällä hevosella on luonnetta ja se osaa olla myös "tammamainen" silloin tällöin.

Pioneeri

r. Pioneeri eli Piuke

s. 2002

Farmhill Midas Touch

t. Farmhill Midas Touch eli Mimmi

s. 2004

Mandatas

r. Mandatas eli Manu

s. 2005

Granda´s Full Moon

t. Granda´s Full Moon eli Mona

s. 2010

Ypäjä Artsi

r. Ypäjä Artsi eli Artsi

s. 2008, Suomi I. Hermeli EI. Nysteri

Komea suomenhevosruuna, noin 160 cm. Vuonna 2011 Ypäjällä nuorten suomenhevosten laatuarvostelukarsinnassa valittiin parhaaksi 3-vuotiaaksi este- ja kouluhevoseksi ja lupaavimmaksi estehevoseksi.

Taso nyt KO helppo A, RE 90-100 cm.

Esteillä kisannut 80-90 cm luokkia. Herkkä ja energinen ratsu. Hienot keskiaskellajit. Kiltti hoitaa ja käsitellä. Vauhdikas joten soveltuu parhaiten kokeneemmille ratsastajille.

Paron Rupiini

t. Paron Rupiini

Yhteystiedot

Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy
Kavaleffintie 8, 00690 HELSINKI
virpi.hurme@ratsastusopisto.fi
www.ratsastusopisto.fi
Kavaleffintie, Helsinki