Korkeatasoista ratsastuksen opetusta alkeista kilpatasolle

Suomen Ratsastajainliiton valvoma ja hyväksymä ratsastuskoulu                                                                                                    

Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy, ratsastuskoulutoimintaa jo vuodesta 1968

KESÄN KURSSIT 2018

Kursseille ilmoittautuminen  puhelinpäivystykseen tallille suoraan tai toimistoon puhelinpäivystyksen aikana

Vaikka osa kursseistamme olisi täynnä; voit silti ilmoittaa itsesi jonoon (joku saattaa peruuttaa kurssinsa!) 

KESÄKAUSI alkaa maanantaina 18.6. / viikko 25 ja loppuu torstaina 26.7.2018

(SYKSYN KAUSIKORTTITUNNIT ALKAVAT VIIKOLLA 31 ELI 30.7. 2018)

Puhelinpäivystyksestä voi kysellä tunneista ja kursseista, ilmoittautua kursseille sekä varata kesäkorttitunteja. KESÄKAUDELLA puhelinpäivystys on tunti ennen kurssien alkua, yleensä kello 15 – 16.  Jos tähän aikaan ei vastausta, uudelleen klo 16  -17. Infoa myös mahdollisista muutoksista facebook-sivuillamme. Puhelin tallille 040 -487 9755.

Voit tiedustella kursseista myös suoraan opettajilta, jos jostain syystä et tavoita heitä puhelinpäivystysaikana: Sirpa 040-573 0011 tai Kirsi 040-526 6691. Huomioi, että meillä on kursseja pitämässä myös muita opettajia, kuin ns. omat opiston opettajat; heidän numeroitaan emme tässä ilmoita.

Jos olet estynyt tulemaan tunnillesi, peruuta tuntisi viimeistään edellisenä päivänä päivystykseen puh: 040-487 9755, tai tekstiviestinä klo 24 mennessä, niin saat korvaustunnin/10h, 5h ja 3h kortista. Korvaustunnit varataan päivystysnumerosta tai toimistosta puhelinpäivystysaikana Samana päivänä tehtyjä peruutuksia emme korvaa.

Päivsystysajan ulkopuolella käytössä on edelleen vanha tallin lankapuhuelin 09 758 4623.

Äkillisissä sairastumistapauksissa, SOITA päivystykseen ja sovi asiasta opettajan kanssa.

Tekstariperuutusta emme hyväksy enää samana päivänä. Myöskään puhelinpäivystysajan jälkeen tulleita, saman päivän tuntia koskevia peruutuksia emme korvaa, koska olemme jo varanneet Sinulle hevosen!

Ratsastuksenopettajat kesäkaudella

1. Sirpa Degerth-Káldi 2. Kirsi Degerth-Moldováni  3. Maarit Lariola  4. Elina Raula 5. Heidi Svanborg-Lodman ja 6. Krista Mutanen

Laskutus- ja maksuasiat: Tiina Höri-Santala, mieluiten sähköpostilla: laskutus(at)ratsastusopisto.fi. Erittäin kiireelliset asiat puhelimitse 0400 – 816 586

Aloita tästä ja valitse mitä kursseja etsit:

Alkeiskurssit
Vierailevien opettajien ratsastuskurssit
Kouluratsastuskurssit
Esteratsastuskurssit

KESÄKAUSIKORTIT ovat voimassa KESÄKAUDEN eli viikot 25 – 30 (ei 28)

TALLI ON KIINNI viikon 29. (16.7. – 22.7 ) Silloin hevoset ovat lomalla!

Tänä aikana voi tunneista ja kursseista kysyä Sirpa Degerth-Káldilta puh. 040-573 0011 ja Kirsi Degerth-Moldovánilta 040-526 6691

Kesäkausikorttien hinnat:
10 tunnin kortti  400,- á 40,-€
 5 tunnin kortti   215,- á 43,-€
 3 tunnin kortti 132,-   á 44,-€
Irtotuntihinta 45,-€
Yksityistunti   70,-€

Kesäkausikorttitunteja voi käyttää arkisin eriseen sovittuina aikoina.

Toiveiden mukaan järjestämme myös maastoratsastuksia, niitäkin voit kysellä puhelinpäivystyksestä. Maastotunnin hinta 40,- € ryhmässä, 60,-€ yksin opettajan kanssa.

ALKEISKURSSI Kesällä

Kesäkuussa iltakurssi klo 17 - 18

Alkeiskurssi Ma 2. 7 – Pe 6. 7. ja Ma 9.7 -  Pe 13.7. kello 17 -18 , viikot 27, 28  

10 tuntia (kurssin kesto 2 viikkoa/ 1 h teoriaa 9 h ratsastusta) hinta 400,- €.

Opettaja Maarit Lariola                                                                                                                                                   

lauantaisin ja sunnuntaisin ei ole tuntia. 

Kurssille voivat osallistua seniorit ja juniorit (alaikäraja 8 v)

HUOMIO! Ensimmäisenä päivänä teoriaa kello 17 – 18  Ratsastuspäivinä paikalle viiimeistään klo 16.15.  Kaikkiin ratsastustunteihin sisältyy myös hevosmiestaitojen harjoittelua.

Kurssilla opitaan ratsastuksen perustaidot ja hevosen varustaminen ennen ratsastusta ja varusteiden purkaminen/hoitaminen ratsastuksen jälkeen. Kurssin aikana opitaan myös perustaidot hevosen käsittelystä.

Aiheina mm: ratsastajan istunta, apujen käyttö ja niiden vaikutus hevoseen, ratsastustiet ja siirtymiset askellajien välillä, pysähdys ja peruutus, eri askellajeihin (käynti, ravi ja laukka) tutustuminen ja niiden harjoittelu.

Teoriatunnille (ensimmäinen tunti) saavutaan tasaksi ja ratsastustunneille aina vähintään puoli tuntia ennen ratsastusta. Hevonen on elävä olento, johon olisi hyvä ehtiä tutustua rauhassa aina ennen ratsastustunnin alkamista; jätä siis kiire kotiin kun tulet tallille!

Alkeiskurssilaisella ei tarvitse olla aikaisempaa ratsastuskokemusta. Varusteina riittää ratsastushanskat, pehmeäkankaiset (mutta ei liukkaat) housut, esim verkkarit ja kumisaappaat / tai matalakorolliset kengät, joiden kanssa minichapsit (eli "saappaanvarret"). Lenkkareissa ei saa ratsastaa!! Turvakypärä on suositeltava, mutta tallilta voi myös lainata kypärää. Oma kypärä on kuitenkin turvallisempi vaihtoehto: omaan päähän parhaiten istuva ja uusien turvallisuusluokituisten mukainen. Raippa on myös hyvä olla, mutta sen voi myös lainata tallilta.

RATSASTUOPISTO EI OLE VAKUUTTANUT OPPILAITA KURSSILLE, joten otathan selvää korvaako kotivakuutuksesi tms. urheilu / vapaa-ajan vakuutuksesi mahdollisesti sattuvat onnettomuudet. Voit myös ostaa ratsastajavakuutuksen eli Green Cardin Suomen Ratsastajainliiton nettisivuilta. Hinta on n. 20€/vuosi.

Palaa kurssilistaan

VIERAILEVIEN OPETTAJIEN/VALMENTAJIEN RATSASTUSKURSSIT

Tarjoamme kahden tunnetun valmentajan kouluvalmennusta: Heidi Svanborg-Lodman ja  Krista Mutanen.

Katso tarkemmin koulukurssiluettelostamme:

Kouluratsastuskurssi nro 7 A , B sekä C/ Heidi Svanborg-Lodman

Kouluratsastuskurssi nro 8 A ja B sekä C/ Krista Mutanen/Centered Riding-kurssi

Palaa kurssilistaan

KOULURATSASTUSKURSSIT

Kouluratsastuskurssi nro 1. Istuntaan painottuva tehokoulukurssi . ma 18. 6. – to 21. 6 / 4 pv/vk 25 klo 16-17

opettajana Sirpa Degerth-Káldi, hinta 180,- €

Tehokoulua vähintään 3 vuotta ratsastaneille. Kurssilla max 7 ratsastajaa.

Monipuolista kouluratsastusharjoittelua. Harjoituksissa kiinnitetään paljon huomiota istuntaan -  ja istunnan tehokkuuteen sekä apujen käyttöön. Tavoitteena rento ja pyöreä hevonen, joka kantaa itsensä ja ratsastajansa tasapainossa, hyvässä tahdissa liikkuen.

Koulukurssi nro 2 Tehokoulua keskitason ratsastajillenivel-tai kansikuitsilla,   ma 18 . 6 – to 21. 6.

/ 4 pv /vk 25/ kello 17-18 

opettajana Sirpa Degerth-Káldi, hinta 185,- €

Tehokoulua vähintään 5 vuotta ratsastaneille. Kurssilla maksimi 7 ratsastajaa.

Tärkeimpien liikkeiden huomista mm. siirtymiset, pohkeenväistö, avotaivutus ja laukkatyöskentely. Kiinnitetään paljon huomiota istunnan tehokkuuteen ja apujen oikeaoppiseen käyttöön. Pyritään ratsastamaan hevonen herkäksi, pyöreäksi ja pehmeäksi ratsastajan avuille.

Kankikoulukurssi nro 3 ma 18 . 6 – to 21. 6. / 4 pv /

vk 24 /kello 18 - 19 

opettajana Sirpa Degerth-Káldi, hinta 185,- €

Vähintään 6 vuotta ratsastaneille. Kurssilla maksimi 7 ratsastajaa.

Ratsastamme kankisuitsilla. Eli hevosen suussa on nivelkuolaimen (bridongin) lisäksi myös kankikuolain, jolla on vipuvaikutus yhdessä kankiketjun kanssa. Niitä käytetään helppo A- ja sitä vaikeammissa luokissa kouluratsastuskilpailuissa. Vaikeimpien liikkeiden harjoittelua ja ratsukon yhteistyön parantamista. Tehokasta treeniä kohti herkkää, lennokkasta, irtonaista, pyöreää ja kuuliaista hevosta. Harjoitellaan mm, avoja, väistöjä ja sulkuja. keskiaskellajeja sekä käynti – laukka – käynti siirtymiä . Kurssille voivat osallistua myös ratsastajat, joilla ei ole aiempaa kokemusta kankikuolaimilla ratsastamisesta.

Kouluratsastuskurssi nro 4.  

ma 15. 6. – to 28.6/ 4 pv/vk 25 / klo 17 - 18.

opettajana Kirsi Degerth-Moldováni, hinta 185, - €

Vähintään 6 vuotta ratsastaneille. Kurssilla maksimi 7 ratsastajaa.  

Ratsastamme kankisuitsilla. Eli hevosen suussa on nivelkuolaimen (bridongin) lisäksi myös kankikuolain, jolla on vipuvaikutus yhdessä kankiketjun kanssa- Niitä käytetään helppo A- ja sitä vaikeammissa luokissa kouluratsastuskilpailuissa. Vaikeimpien liikkeidän harjoittelua ja ratsukon yhteistyön parantamista. Tehokasta treenia koti herkkää, lennokasta, irtonaista, pyöreää ja kuuliaista hevosta. Harjoitellaan mm. avoja, väistöjä ja sulkuja, keskiaskellajeja sekä käynti-laukka-käynti siirtymiä. Kurssille voivat osallistua myös ratsastajat, joilla ei ole aiempaa kokemusta kankikuolaimilla ratsastamisesta.

Kankikouluratsastuskurssi nro 5. Eteläisen Suomen Tuntiratsastajien mestaruuskisoihin tähtäävä tehokoulukurssi     Kisat Takkulassa 30.6.-1.7.2018                                                                                                         kurssi   ma 25. 6. – to 28. 6. / 4 pv / vk 26

Ryhmä A klo 18-19, Ryhmä B klo 19-20 , Ryhmä C klo 20-21

opettajana Sirpa Degerth-Káldi / hinta / 185,- €

Kurssilla 4 - 7 ratsastajaa/ryhmä

Harjoitellaan kisaohjelmia ja hiotaan ratsukoiden yhteistyötä kohti harmonista, energistä ja rentoa liikkumista.                                                                            Kurssi on pakollinen tuntsareihin samalla viikolla lähteville ratsukoille. Kisoihin lähteviltä ratsastajilta vaaditaan kohtuullisia tuloksia kouluratsastuskilpailuissa 2016 ja/tai 2017. Ponien ja juniorien finaalit ratsastetaan heB-tasolla ja aikuisten heA-tasolla. A-ohjelmissa sallitaan nivel - tai kankisuitset.

Kouluratsastuskurssi nro 6 Istuntaan painottuva tehokoulukurssi 

ma 2. 7. – to 5.7/ 4 pv/ vk 27/  Kello 16 – 17,

opettajana Maarit Lariola  hinta 180,- €

Vähintään 2 vuotta ratsastaneille. Kurssilla maksimi 7 ratsastajaa

Monipuolista kouluratsastusharjoittelua mm. siirtymisiä askellajien välillä, väistöjä ja laukkatyöskentelyä. Kiinnitetään paljon huomiota istuntaan ja istunnan tehokkuuteen sekä apujan käyttöön. Tavoitteena kauniisti ja oikein istuva ratsastaja ja rento hevonen, joka kantaa itsensä ja ratsastajansa tasapainossa ja tahdissa.

Kouluratsastuskurssi nro 7 A.  Tehokoulua halppo B-tason ratsastajille.

ma 2.7. – ke 4.7 / 3 pv/vk 27 / kello 19-20  hinta 180,-€

 opettajana Heidi Svanborg-Lodman 

Vähintään 4 vuotta ratsastanille. Kurssilla maksimi 6 ratsastajaa.

Heidi Svanborg-Lodman on yksi Suomen menestyneimmistä kouluratsastajista. Hän on menestynyt SM-tason lisäksi kansaninvälisissä kilpailuissa  ja  PM - sekä EM -tasolla sekä osallistunut Sydneysn Olympialaisiis vuonna. Hänellä on pitkä kokemus kilparatsastajana ja valmentajana.

Kouluratsastuskurssi nro 7 B.  Tehokoulua helppo A-tason ratsastajille

ma 2.7.-ke 4.7./3 v/ vk 27/kello 20-21 hinta 180,-€

Opettajana Heidi Svanborg-Lodman

Vähintään 6 vuotta ratsastaneille. Kurssilla maksimi 6 ratsastajaa.

Kouluratsastuskurssi nro 7C.  Tehokoulua vähintää helppo A-tason ratsastajille 

ma 2.7.- ke 4.7./3 pv /vk 27 klo 21-22 hinta 180,-€

Opettajana Heidi Svanborg-Lodman

Vähintään 8 v. ratsastaneille. Kurssilla maksimi 6 ratsastajaa.

HUOMIO. HEIDIN KURSSEISTA TÄYTETÄÄN ENSIN KLO 19 JA 20 RYHMÄT JA SEN JÄLKEEN, JOS ON TARPEEKSI TULIJOITA, MYÖS KLO 21-22 RYHMÄ.

Koulukurssi nro 8 A. Centered-riding istunta- ja kehonhallintakurssi    

ma 9.7. – to 12.7/ 4 pv /vk 28 kello 19 - 20 

opettajana Krista Mutanen, hinta 220,- €

Vähintään helppo C-tasoisille, vähintään 2 vuotta ratsastaneille. Kurssilla maksimi 6 ratsastajaa.

Krista Mutanen on IVK koulutuomari, II-tason Centered Riding -ohjaaja ja SRL:n  I-tason valmentaja. Centered riding on tapa opettaa ratsastuksen klassisia perusteita. Centered riging vastaa kyysmyksiin "miten - kuinka", kun puhutaan kommunikaatiosta hevosen kanssa. Se auttaa sinua tuntemaan kehosi ja sen avulla löydät sisäsen tasapainon, tyyneyden, itsehallinnan, mitkä puolestaan johtavat vapauden, irotnaisuuden ja koordinaation lisääntymiseen. Seurauksena hevosesi liikkuu tasapainoisemmin, ryhdikkäämmin ja eteenpäin pyrkien.

Koulukurssi nro 8 B Centered-riding istunta- ja kehonhallintakurssi

 ma 9.7. - to 12.7/ 4 pv/vk 28 / kello 20-21

opettajana Krista Mutanen, hinta 220,- €

Vähintään  helppo B-tasoisille, vähintään 4 vuotta ratsastaneille. Kurssilla maksimi 6 ratsastajaa

Koulukurssi nro 8 C Centered-riding istunta ja kehonhallintakurssi  

ma 9.7. - to 12.7./ 4 pv/vk 28 / kello 21-22

opettajana Krista Mutanen, hinta 220,- €

Vähintään 3 vuotta ratsastaneille. Kurssilla maksimi 6 ratsastajaa.

Kouluratsastuskurssi nro 9. Tehokoulua vähän ratsastaneille

ma 23.7. – to 26.7/ 4 pv /vk30 / kello 16 - 17 

opettajana Elina Raula / hinta 185,- €

Kurssilla maksini 8 ratsastajaa. 

Peruskouluratsastusta. Hevoseen vaikuttamista hyödyllisten liikkeiden kautta. Siirtymisiä, väistöharjoituksia ja taivutuksia. Monipuolisia laukkaharjoituksia. Kiinnitetään paljon huomiota istunnan tehokkuuteen ja apujen oikeaoppiseen käyttöön. Pyritään ratsastamaan hevonen herkäksi, pyöräksi ja pehmeäksi ratsastajan avuille.

Kouluratsastuskurssi nro 10 A Krista Mutasen Centered-riding istunta - ja kehonhallinta kurssi

ma 23.7 - to 26.7./4 pv/  vko 30 klo 19 - 20

opettajana Krista Mutanen, hinta 220,-€

Vähintään helppo C-tasoisille, 2 vuotta ratsastaneille. Kurssilla maksimi 6 ratsastajaa.

Krista Mutanen on IVK koulutuomari, II-tason Centered Riding ohjaaja ja SRL:n I-tason valmentaja. Centerde riding on tapa opettaaa ratsastuksen  klassisia perusteita. Centered riding vastaa kysymyksiin "miten - kuinka" kun puhutaan kommunikaatiosta hevosen kanssa. Se auttaa sinua tuntemaan kehosi ja sen avulla löydät sisäisen tasapainon. tyyneyden, itsehallinnnna, mitkä puolenstaan johtavat vapauden, irtonaisuuden ja kordinaation lisääntymiseen. Seurauksena hevosesi liikkuu tasapainoisemmin, ryhdikkäämmin ja eteenpäin pyrkien.

Kouluratsastuskurssi nro 10 B. Krista Mutasen Centered-riding istunta- ja kehonhallinta kurssi                       

ma 23. 7 . – to 26.7. / 4 pv/ vk 30 klo 20 - 21. Hinta 220,-€

Vähintään 2 vuotta ratsastaneille, helppo B-tasoisille ratsastajille. Kurssilla maksimi 6 ratsastajaa.

Koulukurssi nro 10 C Krista Mutasen Centered -riding istunta- ja kehonhallinta kurssi

 ma 23.7 - to 26.7./4 pv/vko 30/Hinta 220,-€

Vähintään 6 vuotta ratsastaneille, vähintään helppo A-tasoisille ratsastajille. Kurssilla maksimi 6 ratsastajaa.

Palaa kurssilistaan

ESTERATSASTUSKURSSIT

Estekurssi nro 1 A Ryhmät A ja B     Treenataan Takkulassa (29.6.-1.7.)  järjestettäviin tuntiratsastajien Eteläisen Suomen mestaruuksiin               ma 18.6 - to 21.6. /4 pv/vk 25

Ryhmä A kello 19.00 - 20.30   

Ryhmä B kello 20,30 -  22,00

opettajana Kirsi Degerth-Moldováni / hinta 270,- €

Kisoihin lähteville "pakollinen" kurssi. Lsäksi kisoihin lähtijöillä tulee olla hyväksyttyjä tuloksia vuodelta 2016 ja/tai 2017 vähintään tasolta 80 cm.                Estekorkeudet tervetulijaisluokka 70 vm (lauantai) ja mestaruusluokat (sunnuntai), poniratsukot ja aikuiset 80 cm ja junioit ja serioriratsukot 90 cm.

Estekurssi nro 2 Estekorkeus n. 40 - 60 cm  

ma 25.6 – to 28. 6. / 4 pv/vk 26/  kello 16-17

opettajana Kirsi Degerth-Moldováni / hinta 185,- € 

Esteratsastusta aloitteleville ratsastajille, joilla täytyy olla jo jonkin verran aikaisempaa kokemusta esteratstuksesta. Sopii myös hyppäämista jännittaville sekä estetuntumaa/estesilmää hakeville ratsastajille, jotka ovat esimerkissi pitäneet taukoa ratsastuksesta / hyppäämisestä. Oikea "tätikurssi - setäkurssi" esteratsastuksesta kiinnostuneille!  Erilaisia esteharjoituksia. estekorkeuden kuitenkin pysyessä pienehkönä. Kurssia ennen tulisi olla vähintää kolme vuotta ratsastuskokemusta.

Estekurssi nro 3 Keskitaso, estekorkeus noin 60-80 cm,  ma 25. 6. –  to 28.6  / 4 pv/kello 18-19 vk 26

opettajana Kirsi Degerth-Moldováni, hinta 195,- €

Monipuolisia puomi- ja esteharjoituksia tarkoituksena kehittää estesilmää. Kiinnitetään huomiota ratsastajan mukautumiseen ja tyyliin hypyissä. Kokeillaan jumppasarjoja ja tutustutaan suhteutettuihin väleihin. Kokeillaan erikoisesteitä. Lisäksi pieniä rataharjoituksia.

Estekurssi nro 4, keskitaso, estekorkeus 60-80 cm, ma 2. 7. – to 5. 7. /4 pv/vk 27    kello 18  – 19      

opettajana Maarit Lariola, hinta 190,- €

Monipuolisia puomi- ja esteharjoituksia tarkoituksena kehittää estesilmää. Parannetaan ratsastajan mukautumista ja tyyliä hypyissä. Kokeillaan jumppasarjoja ja tutustutaan suhteutettuihin väleihin. Kokeillaan erikoisesteitä. Pieniä rataharjoituksia.

Estekurssi nro 5,  estekorkeus  40-60 cm, ma 9.7. – to  12.7./ 4 pv/ vk 28/ kello 16 - 17

opettajana Maarit Lariola,  hinta 185,- €

Esteratsastusta ajoitteleville ratsatajille, joilla täytyy olla jo kinkin verran aikaisempaa kokemusta esteratsastuksesta. Sopii myös hyppäämistä jännittäville sekä estetuntumaa/estesilmää hakeville ratsastajille, jotka ovat esimerkiksi pitäneet taukoa ratsastuksesta /hyppäämisestä. oikea "tätikurssi-setäkurssi" esteratsastuksesta kiinnostuneille! Erilaisia esteharjoituksia. estekorkeuden kuitenkin pysyessä pienehkönä. Kurssi aennen tulisi olla vähintään kolme vuotta ratsastuskokemusta.

Estekurssi nro 6,  keskitaso, estekorkeus n. 60-80 cm,  ma 9.7 –to 12.7. /4 pv /vk 28 / kello 18 – 19  

 opettajana Maarit Lariola, hinta 190,- €

Monipuolisia puomi- ja esteharjoituksia tarkoituksena kehittää estesilmää. Parannetaan ratsastajan mukautumista ja tyyliä hypyissä. Kokeillaan jumppasarjoja ja tutustutaan suhteutettuihin väleihin. Kokeillaan erikoisesteitä. Pieniä rataharjoituksia.

Estekurssi nro 7, estekorkeus noin 40-60 cm, ma 23.7. – to2 6.7 / 4 pv./ vk 30/ kello 17 – 18   

opettajana Elina Raula / hinta 185,- €

Esteratsastusta aloitteleville ratsastajille, joilla täytyy olla jonkin verran aikaisempaa kokemusta esteratsastuksesta. Sopii myös hyppäämistä jännittäville sekä estertuntumaa/estesilmää hakeville ratsastajille, jotka ovat erimerkiksi pitäneet taukoa ratsastuksesta/hyppäämisestä. Oikea "tätikurssi-setäkurssi" esteratsastukkseta kiinnostuneille! Erilisia esteharjoituksia. estekorkeuden kuitenkin pysyessä pienehkönä. Kurssia ennen tulisi olla vähintään kolme vuotta ratsastuskokemusta.

Estekurssi nro 8  keskitaso. estekorkeus n. 60-80 cm , ma 23.7. – to 26.7, /4 pv. /vk 30

opettajana Elina Raula, hinta 190,- €

Monipuolisia puomi- ja esteharjoituksia tarkoituksena kehittää estesilmää. Parannetaan ratsastajan mukautumista ja tyyliä hypyissä. Kokeillaan juppasarjoja ja tutustutaan suhteutettuihin väleihin. Kokeillaan erikoisesteitä. Pieniä rataharjoituksia.

Palaa kurssilistaan

 

Yhteystiedot

Tuomarinkartanon Ratsastusopisto Oy
Kavaleffintie 8, 00690 HELSINKI
virpi.hurme@ratsastusopisto.fi
www.ratsastusopisto.fi
Kavaleffintie, Helsinki